dimarts, 10 de març de 2015

Videolit "Bruixa de dol" de Maria Mercè Marçal

Aprofitant que el darrer 8 de març va ser el dia de la dona, els meus companys i jo, hem realitzat uns breus videolits sobre un poema triat que bé tractaven a les dones com a tema principal o estaven escrits per aquestes.
El poema que he triat es titula Bruixa de dol de Maria Mercè Marçal. He elegit aquesta poesia per diversos motius. El primer és pel tema fantàstic o metafòric que presenta: les protagonistes són fades i bruixes que endevinen l'enllà., veuen de la Font del L'ilàs... M'agrada aquest món màgic i d'éssers fantàstics. El segon motiu seria per la musicalitat o ritme que presenta el poema, la seva rima consonant i els seus versos curts fan que el poema siga més fàcil de llegir.
 L'últim aspecte seria perquè el poema encara que estiga escrit en vers, la poeta, ens conta una història amb un final obert. Que passarà després que la dona entre al cercle de les fades i les bruixes?
És un poema molt imaginatiu i brillant on encara que hi havia paraules que no entenia i eren difícils de pronunciar, llevat això és un poema verdaderament brillant i evocador. Per a fer el treball del videolit, he utilitzat el programa movie maker i he tret les imatges de google i els vídeos de youtube. El que més feina m'ha portat ha sigut el trobar els vídeos que volia i imatges de qualitat, ja que hi havia moltes que quedaven bé però poques que es pogueren veure amb claredat.
En conclusió, aquesta activitat m'ha semblat realment divertida i interessant perquè a més de participar amb els nostres projectes pel dia de la dona, hem realitzat una tasca on hem hagut de desenvolupar la nostra imaginació i traure el nostre costat més poètic que de segur que tots tinguem amagat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada