dimecres, 11 de març del 2015

Treball ràdio. 2.Tipologia de programes radiofònics

Butlletí informatiu: espai informatiu que s'emet cada hora en punt. Sol tindre una duració entre 3 i 8 min. En ell, es recapitulen les principals noticies i actualitzacions que s'hi han produït recentment.

Diari parlat: té una duració entre 60 i 90 min. Inclòs notícies, entrevistes, reportatges, cròniques, debats... Tot això agrupat en xicotets caixons que serveixen per ordenar els continguts.


Transmissions esportives: tracta de transmetre i comentar un esdeveniment esportiu. Generalment es fa a través d'uns periodistes que es troben en els llocs dels fets: camps de futbol, de bàsquet...i altres locutors que estan en l'estudi de l'emissora


 Divulgatius: són xicotets magazines on de forma amena se'ns ofereix informació cultural o d'interés. Per exemple programes sobre el consum o la tecnologia.

 Cultural o d'espectacles: són també xicotets magazines que recullen les novetats de la cartellera cinematogràfica, s'entrevista algun actor o cantant, es presenta alguna novetat literària... Es divideix en seccions.

Educatius: no són molt habituals, Radio Nacional d'Espanya ofereix part dels continguts de la UNED, a través de xicotetes emissions monogràfiques: amb horaris especials segons la temàtica: revista d'enginyeria, El món del dret.


 Dramàtics: són espais que tracten de recrear una obra de ficció a través de narradors i personatges. Aquests programes van tindre una gran difusió en la dècada dels 50 i 60.

 Programes de participació: fàcils i econòmics, tant sol amb obrir un compte de correu o una pàgina en una xarxa social, o bé una línia de telèfon, perquè siguen els oients els que comenten sobre un tema o proposen algunes qüestions, que altres oients deuen resoldre. Se sol fer en horari de matinada.

Musicals: es tracta d'espais on un locutor presenta discs o gravacions d'un determinat estil. Hi ha programes de pop, jazz, rock, música clàsica...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada